Передплата 2024 «Добрий господар»

У бурштиновому краї – перестрілка

  • 20.03.2017, 20:52
  • 1 726

На Рівненщині, у бурштиновому краї, копачі сонячного каміння знову влаштували перестрілку з правоохоронцями. Неподалік села Клесів поліція виявила дві мотопомпи й хотіла доставити їх у райвідділ. Однак зробити це завадили понад два десятки агресивно налаштованих старателів.

Словесна перепалка переросла у сутичку, а згодом і перестрілку. Одна з гумових куль, випущених бурштинокопачами, поцілила у бронежилет поліцейського. Правоохоронці запевнили, що серед копачів постраждалих не було. Однак останні б’ють себе в груди, що теж мали поранених — мовляв, силовики відкривали вогонь у відповідь.

Одного з найактивніших учасників заворушень затримали. Після цього його «колеги» розбіглися. А наступного дня старателі перекрили дорогу Київ-Ягодин поблизу села Федорівка на Сарненщині. З протестом вийшли близько сотні людей. Вони вимагали прискорити легалізацію бурштинового бізнесу, аби селянам можна було законно заробляти на сонячному камінні. Як наслідок, утворився кількакілометровий затор із фур. На розмову з бурштинокопачами знову прибули поліцейські. Цього разу все обійшлося мирно — й невдовзі трасу розблокували.

Схожі новини