Передплата 2024 «Добра кухня»

У НБУ не бачать загрози в присутності російських банків в Україні

  • 07.02.2017, 18:05
  • 992

Національний банк України не вбачає загрози в присутності російських банків на українському банківському ринку.

«Для них сьогодні є два можливих шляхи: або знайти собі нового власника, або поступово скорочувати обсяги присутності на банківському ринку», — сказала заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.

Вона зазначила, що хоча російські банки наразі докапіталізовано за рахунок конвертації в капітал раніше залучених ресурсів материнських банків, подальше розширення їхнього бізнесу у зв'язку з санкціями є проблематичним.

«Докапіталізація їх відбулася переважно за рахунок конвертації раніше залучених материнських ресурсів в капітали. Тому, враховуючи санкції, які сьогодні є, говорити про потенційну майбутню докапіталізацію ми не можемо, а значить, ніякого розвитку не може бути, тому що нарощування активів потребує додаткового капіталу», — додала Рожкова.

Наприкінці січня у Києві активісти політичної партії «Національний корпус» заявили про початок кампанії з закриття російських банків, які працюють в Україні. Активісти пікетували центральні офіси дочірніх компаній російських банків «Сбербанк Росії», «Промінвестбанк», «ВТБ-Банк», «БМ-Банк» та «Альфа-Банк».

Від квітня 2014 року після російської анексії Криму на Донбасі почався збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини