Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні 92% дітей, які утримуються в інтернатах, мають батьків

  • 28.01.2017, 14:07
  • 1 079

В Україні лише 8% дітей, які живуть і виховуються в інтернатах, є дітьми-сиротами, а решта 92% мають батьків.

Про це поінформував у п'ятницю у Херсоні під час виступу на конференції "Зцілюючи родину - будуємо майбутнє" уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В 751 інтернатному закладі, де проживають майже 106 тис. дітей, 8 тис. 700 - це діти-сироти. Тож це є міфом, що інтернати (в Україні - ред.) це заклади для сиріт. Тому що тільки 8% дітей в інтернатах - це діти-сироти, а всі інші діти - це діти, які мають батьків", - розповів Кулеба.

За його словами, на даний час в Україні кожні три дні 250 дітей потрапляють до інтернатних закладів. Діти потрапляють туди з різних причин. "Але в основному, це бідність, і це неспроможність громади надати необхідні послуги для дитини", - заявив Кулеба.

Як він зазначив, наразі в Україні щонайменше 600 тис. дітей проживають у неблагополучних родинах, і вони, по суті, стоять у черзі сьогодні на потрапляння до інтернатних закладів. А щоб зарадити цьому, треба допомогти цим дітям, їхнім батькам, підтримати їх на рівні громади, на рівні школи, на рівні системи охорони здоров'я, наголосив уповноважений Президента України з прав дитини.

Кулеба також зазначив, що до належного вирішення даної проблеми "ми категорично проти того, щоб закривати зараз інтернати".

Схожі новини