Передплата 2024 «Добрий господар»

ДФС виявила 2 конвертцентри з тіньовим обігом понад 300 млн грн

  • 17.01.2017, 18:34
  • 828

Правоохоронці викрили два підприємства, які надавали незаконні послуги з обміну валют і кредитування у Київській області.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

За його словами, розслідування проводилось в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 - ухилення від сплати податків, зборів.

Правоохоронці з'ясували, що група осіб створили дві компанії та здійснювали операції з обміну валюти без відображення в бухгалтерському та податковому обліках, порушуючи вимоги чинного податкового та валютного законодавства. Компанії також надавали послуги з кредитування під заставу рухомого майна.

Таким чином господарська діяльність підприємств здійснювалася без обов'язкової реєстрації та отримання відповідних ліцензій, і була спрямована на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом.

"Загальний тіньовий обіг коштів склав понад 300 мільйонів гривень. В результаті проведених у Києві та Київській області 12 обшуків було виявлено та вилучено 664 тис гривень, майже 19 тисяч доларів США, 5,9 тисячі євро, понад 170 тисяч рублів Російської Федерації, майже 3,5 кілограма ювелірних виробів із золота, фінансово-господарські і бухгалтерські документи, комп'ютерну техніку. Всього вилучено готівки та ювелірних виробів на суму понад 5,5 мільйона гривень", - наголосив Білан.