Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На паризькій мирній конференції закликали Ізраїль повернутися до кордонів 1967 року

  • 16.01.2017, 12:46
  • 632

Делегати закликали до створення незалежної палестинської держави. 

У підсумковій заяві міжнародної конференції в Парижі за участю представників 75 країн і міжнародних організацій делегати закликали до створення незалежної палестинської держави, яка повинна «мирно співіснувати» з Ізраїлем, повідомляє Reuters.

При цьому представники Ізраїлю і Палестинської адміністрації у роботі форуму участі не брали. У документі йдеться також, що в якості основи для врегулювання конфлікту Ізраїль повернутися до кордонів 1967 року.

Міністерство закордонних справ Ізраїлю розкритикувало саміт з мирного врегулювання на Близькому Сході у Парижі як "непотрібний" захід та заявило, що він віддалив перспективу миру. Організація визволення Палестини (ОВП) натомість привітала заклик Паризької конференції до подолання конфлікту.

При цьому підписувати комюніке за підсумками Паризької конференції відмовилася Велика Британія. В уряді цієї країни не впевнені, що конференція може вирішити конфлікт між двома сторонами без присутності представників обох країн.

Велика Британія з самого початку проявляла скепсис щодо формату Паризької конференції, запропонованого Францією. Саме тому Лондон погодився брати участь в ній лише на правах спостерігача.

Схожі новини