Передплата 2024 «Добрий господар»

Голова Єврокомісії закликав Google і Facebook боротися з фейковими новинами

  • 27.12.2016, 14:46
  • 710

Голова Бундестагу заявив, що механізмів, вже введених соцмережою, не вистачає для фільтрації дезінформації.

Великі соціальні мережі, такі як Facebook, і інші інтернет-гіганти, включаючи Google, повинні послідовно боротися з фейковими новинами і дезінформацією, заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в інтерв'ю медіагрупі Funke.

Юнкер нагадав, що соцмережі брали на себе зобов'язання розробити заходи, які завадять поширенню фейковий повідомлень, наприклад, під час передвиборних кампаній. "Ми перевіримо, як це може бути реалізовано", - сказав глава Єврокомісії.

Тим часом голова Бундестагу Норберт Ламмерт заявив раніше газеті Neue Osnabrucker Zeitung, що механізмів, вже введених Facebook, не вистачає для фільтрації фейків.

Він нагадав, як важко було голові правового комітету бундестагу Ренате Кюнаст домогтися від Facebook видалення неправдивого повідомлення про неї, передає Deutsche Welle.

Правлячі партії Німеччини активно обговорюють, яким чином можна на законодавчому рівні зобов'язати соціальні мережі та інші подібні інтернет-концерни створити спеціальні підрозділи по захисту прав користувачів і встановити більш жорсткі терміни видалення неправдивих новин.

Крім того, блок ХДС/ХСС Ангели Меркель планує ввести відповідальність за поширення дезінформації, спрямованої на дестабілізацію ситуацію в країні. Міністерство внутрішніх справ Німеччини планує створити спеціальну структуру, спрямовану на протидію поширенню дезінформації.

У 2017 році в багатьох країнах Європи, включаючи Німеччину і Францію, пройдуть вибори, і європейська власта побоюється зростання обсягів дезінформації та її впливу на політичну ситуацію в регіоні.

Джерело: Інтерфакс

Схожі новини