Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наставник «левів» зіграв із Іванчуком унічию 

  • 28.11.2016, 20:45
  • 1 183

У ресторані «Княжий Дім» уп’яте відбулася щорічна благочинна акція “Свято шахів”, яку організував “Ротарі клуб Львів”.

За право участі у сеансі одночасної гри з прославленими львівськими шахістами учасники вносили благочинний внесок. Усього аматори шахів і гросмейстери зібрали понад 12 тисяч гривень. Ці кошти підуть на організацію дозвілля та відпочинку дітей, які втратили батька в АТО.

Головний організатор «Свята шахів» Богдан Демчина розповів про домовленість з польськими ротарійцями з Кракова, які запрошують на свій кошт сорок дітей-сиріт з України. Тож зібрані кош­ти підуть саме на організацію поїздки цих дітей до Польщі.

Учасники за жеребом обирали гросмейстера, з яким мали зіграти, — Олега Романишина або Василя Іванчука. Кожному з них дісталося по 15 суперників. Серед почесних гостей “Свята шахів” були й представники футбольного клубу «Карпати» на чолі з головним тренером Олегом Дулубом. Цей футбольний фахівець володіє також шаховою майстерністю. Це відзначив сам Василь Іванчук, запропонувавши наставнику “левів” почесну нічию. А Олег Романишин змушений був погодитися на нічию у партії з дітьми: поки гросмейстер ходив до інших столів, юні шахісти з’їли… його королеву. Їхній комплект шахів складався зі... смачних пряників. Тож Романишин, передбачаючи, що за кожним підходом до пряникової шахівниці матиме на фігуру менше, вирішив не ризикувати... Нічию у спортивній боротьбі з Романишиним виборов і відомий львівський хірург Ігор Євстахевич.

Усі учасники отримали почесні сертифікати за підписами гросмейстерів та керівників “Ротарі клубу Львів” (президент — Віктор Винник). А Олег Дулуб вручив шахістам футболки з емблемою «Карпат» з їхніми прізвищами на спині.

Схожі новини