Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко отримав застереження від послів G7 щодо послаблення системи е-декларацій

  • 28.10.2016, 09:53
  • 876

Посли країн G7 застерегли Київ від законодавчих ініціатив, які можуть завадити намаганням України побороти корупцію.

Зокрема, це стосується системи електронного декларування, передає Захід.нет.

Своє занепокоєння посли «Великої сімки» та голова представництва Європейського Союзу в Україні Х’юга Мінґареллі висловили у листі президенту Петру Порошенку від 25 жовтня, пише «Європейська правда», посилаючись на лист, який опинився у розпорядженні видання.

«Зокрема, деякі законопроекти, якщо будуть прийняті, зможуть послабити систему електронних декларацій і згорнути правомочність НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в дослідженні та веденні справ щодо корупції високого рівня», — йдеться у листі.

У той же час, у листі посли все ж відзначили досягнення України у боротьбі з корупцією.

Увагу приділили важливості діяльності НАБУ та запуск е-декларування. Адже, як відзначається у листі, для цих інституцій першочергове значення має відсутність політичного втручання у їхню роботу.

«Ми спостерігаємо, що протягом останніх тижнів кілька законодавчих ініціатив несуть загрозу цій важливій антикорупційній системі (електронних декларацій - Ред.) та реформам на порядку денному», — зазначили посадовці у листі, висловивши свою стурбованість щодо технічних збоїв у системі електронних декларацій.

Посли закликали Київ виправити всі несправності.

Схожі новини