Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ситуація у зоні АТО загострюється

  • 27.10.2016, 10:55
  • 949

За минулу добу незаконні збройні формування 72 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook, передає Еспресо.

На Маріупольському напрямку відбулося 43 випадки порушення режиму припинення вогню. В районах Гнутового, Талаківки, Гранітного, Старогнатівки обстріли з боку бойовиків відбулися із використанням стрілецької зброї та гранатометів.

Поблизу Красногорівки і Павлопіля по підрозділах Збройних сил України вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, кулеметів, гранатометів та озброєння танку. А в бік Мар’їнки, Тарамчука було задіяно ворожі міномети 120 калібру, вогонь БМП та снайперів.

В районах Широкиного та Водяного українські позиції зазнали обстрілів зі ствольної артилерії калібрів 122 мм та 152 мм.

На Донецькому напрямку зафіксовано 14 провокацій проти сил АТО. В Майорську та Новгородському під час обстрілів окупанти застосували зенітні установки, гранатомети, кулемети, вогонь БМП, а в районах оборони українських позицій біля Зайцевого, шахти Бутівки та Авдіївки - міномети 82 та 120 калібрів, решта арсеналу зброї противника меншого калібру.

На Луганському напрямку зафіксовано 15 обстрілів. Російсько-окупаційні війська порушили режим тиші вогнем кулеметів, гранатометів, стрілецької зброї поблизу Трьохізбенки, Кримського, Золотого, балки Кошарної, Новолександрівки та Троїцького, а у Новозванівці, окрім цієї зброї, обстріли посилювались мінометами 82 калібру.

Схожі новини