Передплата 2024 «Добрий господар»

В Алеппо на 11 годин припиняються військові дії

  • 20.10.2016, 12:51
  • 1 273

Оголошена "гуманітарна пауза" у сирійському Алеппо починає діяти з 8:00 20 жовтня.

Про це повідомляє ВВС.

На одинадцять годин (з 8:00 до 19:00) будуть припинені військові дії, а жителі зможуть залишити небезпечні райони, скориставшись вісьмома гуманітарними коридорами.

Також передбачалося, що місто зможуть залишити повстанці і бойовики-джихадисти, проте останні відмовилися залишати східний Алеппо.

Спочатку планувалося, що "гуманітарна пауза" триватиме лише вісім годин, проте ООН виступила з критикою цього рішення, заявивши, що для евакуації мирних жителів Алеппо необхідно щонайменше 12-годинне перемир'я.

11 жовтня літаки російських військово-космічних сил відновили удари по житлових кварталах на сході міста. Регулярні авіаудари, за даними правозахисників, призвели до численних жертв серед мирного населення.

Президент Франції Франсуа Олланд раніше допустив можливість висунення проти Росії звинувачень у військових злочинах у Сирії у зв'язку з бомбардуваннями в Алеппо.

До цього про подібну можливість, а також про можливі нові санкції щодо союзників Асада говорив і держсекретар США Джон Керрі.

З початку російської операції в Сирії Росію неодноразово звинувачували в невибіркових авіаударах і використанні некерованих авіабомб в густонаселених районах, а також у бомбардуваннях груп помірної сирійської опозиції.

Схожі новини