Передплата 2024 ВЗ

BlaBlaCar вводить комісію за користування сервісом в Україні

  • 28.09.2016, 17:19
  • 966

Компанія BlaBlaCar вирішила монетизувати свій бізнес в Україні.

Відтепер сервіс буде стягувати до 20% від вартості поїздки з пасажира. Про це повідомляє NV.ua з посиланням на менеджера з комунікацій та PR BlaBlaCar в Україні Юлію Крупенко.

Як повідомляється, система оплати послуг сервісу буде впроваджена в Україні вже через кілька місяців. Це, в свою чергу, передбачає ідентифікацію користувача через платіжні інструменти.

«Розмір комісії буде залежати від визначеного маршруту і складатиме до 20%, а загальна середня вартість поїздки для пасажира залишиться нижчою, ніж ціна квитка на автобус чи потяг. Для автовласників сервіс залишається безкоштовним», — повідомила Крупенко.

Представник BlaBlaCar зазначила, що такий принцип вже працює практично у всіх західноєвропейських країнах, а монетизація BlaBlaCar в Україні дозволить активніше впроваджувати інновації, в першу чергу пов'язані з безпекою і ефективністю сервісу.

«У деяких країнах ми впроваджуємо додаткові механізми онлайн-перевірки користувачів через документи, що засвідчують особу, що робить безпеку ключовою характеристикою райдшеринга», — зазначила Крупенко.

Вона також розповіла, що нещодавно система ідентифікації користувачів через урядову API розпочала свою роботу у Туреччині.

Нагадаємо, що в червні BlaBlaCar ввів систему онлайн-бронювання місць в автомобілі для жителів більшої частини України.