Передплата 2024 «Добра кухня»

На Рівненщині за хабар у 4 тис. грн судитимуть підполковника СБУ

  • 27.09.2016, 14:11
  • 843

Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підполковника СБ України і керівника одного із відділів Державної прикордонної служби в Рівненській області, які одержали неправомірну вигоду у сумі 4000 грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

На підставі доказів, зібраних у ході досудового розслідування, встановлено що неправомірна вигода призначалася правоохоронцям за ігнорування фактів незаконного видобутку бурштину жителями північних районів Рівненщини у 10-кілометровій прикордонній зоні.

Слідчі прокуратури кваліфікували дії причетних до видобутку бурштину правоохоронців за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, за попередньою змовою групою осіб), та двох громадян, серед яких — депутат однієї із сільських рад, за ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі за попередньою змовою групою осіб).

За результатами розгляду клопотань прокуратури Рівненської області слідчими суддями Рівненського міського суду винесено ухвали про застосування стосовно трьох підозрюваних (двоє правоохоронців та депутат сільради) запобіжного заходу у виді тримання під вартою з одночасним визначенням розміру застави. До четвертого підозрюваного суд застосував домашній арешт.

Схожі новини