Передплата 2024 «Добра кухня»

Туреччина атакувала позиції курдів на півночі Сирії

  • 27.08.2016, 19:56
  • 1 128

Турецькі військові літаки вдарили по позиціях підтримуваних США курдських сил на півночі Сирії 27 серпня.

Базована в Лондоні спостережна організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» повідомляє, що під турецькі авіаудари та артилерійський обстріл потрапило село Аль-Амарна. Кілька днів тому за підтримки повітряних ударів США контроль над цим населеним пунктом захопили «Сирійські демократичні сили» (SDF), переважно курдське об’єднання.

У заяві так званої Військової ради Джараблуса, яка є частиною SDF, вказується, що напад на село спричинив жертви серед цивільних і є «небезпечною ескалацією, яка ставить під загрозу долю регіону». СелоАль-Амарна розташоване приблизно за вісім кілометрів на південь від Джараблуса, прикордонного міста, звільненого 25 серпня від бойовиків угруповання «Ісламська держава».

Раніше цього тижня турецькі танки і бронетранспортери перетнули кордон із Сирією в межах операції проти бойовиків із прикордонного району та з метою зупинити курдські сили від захоплення території. Туреччина попередила курдські сили, що вони мають піти з цього району. Туреччина розглядає курдське ополчення в цьому регіоні як продовження оголошеної поза законом організації — «Курдської робітничої партії».

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини