Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ затримала медпрацівницю, яка збирала для «ДНР» інформацію про поранених військових ЗСУ

  • 23.08.2016, 17:20
  • 886

Також вона отримувала від куратора завдання з фізичного знищення поранених українських військовослужбовців.

Медичну працівницю, яка співпрацювала з бойовиками «ДНР», затримали у Торецьку співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією, повідомляється на сайті СБУ.

Зазначається, що жінка у грудні 2014 року познайомилася у соціальних мережах з Оленою Чайковською, яка проживає на тимчасово окупованих територіях та веде підривну діяльність проти України на користь російських спецслужб та терористів «ДНР».

На виконання її завдань медпрацівник збирала інформацію про поранених військовослужбовців, які потрапляли до лікарень Торецька Донецької області, місця дислокації військових формувань, їх склад, важку бронетехніку, вогневі позиції, факти потрапляння у полон бойовиків т.зв. «ДНР», розташування блокпостів тощо.

Також спільниця отримувала від своєї кураторки завдання з фізичного знищення поранених військовослужбовців ЗСУ, які проходили стаціонарне лікування у медичних закладах.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій) Кримінального кодексу України. Спільниці терористів повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини