Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Садовий: «Повага до гідних і сильних людей була, є і буде»

  • 30.07.2016, 16:35
  • 1 349

Сьогодні відбувся урочистий ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові студентами цивільних вищих навчальних закладів, які навчалися за програмою підготовки офіцерів запасу в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Офіцерів-випускників привітав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми живемо у дуже непростий час. Ми живемо у світі, який змінюється і який дуже непередбачуваний. Важко спрогнозувати, що буде робитись у нашій країні завтра. Все змінюється, але повага до гідних і сильних людей була, є і буде. Ми будемо святкувати 25 років нашої незалежності. Ми чомусь думали, що це вже доконаний факт, але час показав, що за незалежність треба боротись щодня. Від тої позиції, яку займає кожен з нас на своєму місці, де він працює, де живе, де служить, залежить дуже багато. Україна отримує багато нових офіцерів. Це так важливо у часи військових дій бути лідером і бути особистим прикладом, вести за собою людей. Ми не знаємо Божого замислу, але кожна добра справа, яку починає людина, завершується Богом. Людина занадто слабка. Ви, шановні офіцери, від сьогоднішнього дня будете мати подвійну відповідальність. Ви обираєте служіння у своєму житті — це дуже велика честь і дуже велике покликання», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Сьогодні студенти вищих навчальних закладів Західного регіону склали Військову присягу на вірність українському народові. Всі вони під керівництвом досвідчених науково-педагогічних працівників пройшли фахову військову підготовку на військовій кафедрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Студенти здобували військовий фах за такими спеціальностями: бойове застосування механізованих підрозділів; організація продовольчого та речового забезпечення; бойове застосування підрозділів радіаційного, хімічного, біологічного захисту; застосування топогеодезичних підрозділів; бойове застосування підрозділів із засобами радіозв’язку; бойове застосування інженерно-технічних підрозділів; бойове застосування підрозділів, озброєних комплексами тактичних ракет; прокурорсько-слідча робота; бойове застосування підрозділів наземної артилерії; бойове застосування підрозділів спеціального призначення; експлуатація та ремонт автомобільної техніки і гусеничних машин; психологія та інші спеціальності.

Джерело: прес-служба ЛМ

Схожі новини