Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дружина Олега Сенцова змушена з ним розлучитись

  • 30.07.2016, 14:57
  • 1 842

Дружина ув'язненого в Росії Олега Сенцова вирішила розірвати шлюб із чоловіком.

За словами Алли Сенцової - це вимушений захід. Їй немає чим платити за житло. А через статус дружини в'язня вона не може взяти кредит на квартиру.

"У банку сказали: з чоловіком-ув'язненим у вас нема шансів", - розповіла Алла Сенцова.

За два роки, каже, українська влада не проявила жодної уваги до її матеріальних проблем. Фінансову допомогу родині передавали волонтери та волонтерські фонди. А тепер гроші перестали надходити. Жінці нічим платити за оренду.

"У нас з Олегом ніколи не було свого житла. Познайомилися, коли мені було 18 років, йому 19, і з того часу знімаємо. Олег хотів побудувати дім. Ми купили ділянку, але почалася криза. В результаті ні ділянки, ні будинку, ні машини", - розповіла Сенцова.

Влаштуватися на роботу жінка не може, бо мусить дбати про двох дітей і хвору матір. Змушена працювати вдома. А віднедавна - пробує продавати свої вишиті картини в Інтернеті.

У шлюбі з Олегом вони прожили понад 15 років. Останнім часом мешкали окремо.

"У нас були непрості відносини. Якийсь час ми жили окремо", - каже Алла Сенцова.

Вона змушена повідомляти чоловіка про своє рішення поштою, бо не має з ним іншого зв'язку.

"І листів від нього я давно не отримувала", - каже.

Чекає на обмін чи екстрадицію. Тоді вирішуватимуть і щодо переїзду на материкову Україну, і щодо майбутнього їхніх відносини.

Нагадаємо, Олег Сенцов - український кінорежисер, сценарист та письменник, лауреат Шевченківської премії. Російська влада звинуватила його у підготовці терактів у Криму ізасудила до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Джерело: Громадське радіо

Схожі новини