Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Конгрес українців Канади закликав визнати Росію спонсором тероризму

  • 18.07.2016, 10:37
  • 1 007

Конгрес українців Канади закликає міжнародну спільноту визнати Російську Федерацію країною-спонсором тероризму.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ, про це йдеться у заяві Конгресу українців Канади з нагоди другої річниці збиття підтримуваними Росією терористами літака "Малазійських авіаліній" у небі над Україною.

"КУК закликає Канаду та її союзників визнати так звані "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями та оголосити Російську Федерацію країною-спонсором тероризму", - заявили у Конгресі.

У заяві також наголошено на важливості покарання винних у цьому жахливому злочині. "КУК закликає міжнародному спільноту забезпечити притягнення до відповідальності винних у цьому огидному злочині", - підкреслено у тексті.

Окрім цього, українські канадці нагадали, що саме Росія несе відповідальність за цей теракт і тому намагається завадити його розслідуванню. "Очільники Російської Федерації несуть пряму відповідальність за цей жахливий акт міжнародного тероризму. Намагаючись приховати це, РФ використала своє право вето на Радбезі ООН, заблокувавши створення міжнародного Трибуналу для розслідування катастрофи МН-17", - підсумували у Конгресі.

Схожі новини