Передплата 2024 «Добра кухня»

Госдума дозволила Нацгвардії Росії стріляти по натовпу

  • 21.06.2016, 16:19
  • 1 150

Госдума РФ підтримала поправку, що дозволяє військовослужбовцям Федеральної служби військ національної гвардії Росії право застосовувати зброю в натовпі.

У поправці вказується, що застосування зброї дозволяється з метою запобігання теракту, звільнення заручників або захисту важливих об'єктів, передає РБК.

«Військовослужбовець військ національної гвардії не має права застосовувати зброю при значному скупченні людей, якщо в результаті його застосування можуть постраждати випадкові особи. Винятки становлять випадки, коли зброя необхідна для запобігання (припинення) терористичного акту, звільнення заручників, відбиття групового або збройного нападу на важливі державні об'єкти та спеціальні вантажі, споруди на комунікаціях, що охороняються військами національної гвардії, і на власні об'єкти військ національної гвардії », — йдеться у новій редакції тексту законопроекту.

Повідомляється, що поправка була внесена в рамках другого читання пакета законопроектів. Напередодні ухвалити цю поправку Госдумі порекомендував профільний комітет з безпеки і протидії корупції.

Джерело: Громадське.

Схожі новини