Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ватикан: "Ми хочемо довести, що постраждалі від війни українці - не самі"

  • 18.06.2016, 16:03
  • 1 054

Державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін в рамках візиту в Україну завітав до старовиного Львова.

Після зустрічі із головою облдержадміністрації Олегом Синюткою кардинал разом із Папським нунцієм та іншими єпископами відправив службу у Латинському кафедральному соборі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами П`єтро Пароліна, у центрі його візиту в Україну є конфлікт на Сході. Зокрема, він прагне донести до людей, які перебувають у зоні бойових дій та на окупованих територіях, близькість Папи, а також те, що їх не залишать наодинці із власними проблемами.

«Люди потребують допомоги, і ми хочемо довести, що вони не самі. Я прибув, щоб допомогти тим, хто багато втратив у цій війні», - сказав держсекретар.

Читайте також: Святий Престол долучиться до визволення українських полонених

Програма перебування П`єтро Пароліна в обласному центрі включає зустріч із міським головою Андрієм Садовим, благословення Архідієцизіального музею при Львівській митрополичій курії Римо-католицької церкви, де зібрано унікальні документи з історії церкви в Галичині, освячення території, де буде зведено новий римо-католицький храм на честь святого Папи Іоана-Павла ІІ, а також зустріч із студентами та викладачами Українського католицького університету та греко-католицької семінарії.

У неділю, 19 червня, друга особа Ватикану здійснить Понтифікальне асистування під час Божественної літургії П`ятидесятниці у Соборі святого Юра, відвідає Львівську вищу духовну семінарію РКЦ, Теологічний інституту та Будинок паломника.

Схожі новини