Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Спецслужби РФ причетні до спроби викрасти матеріали в справі MH17

  • 14.06.2016, 20:33
  • 1 505

Зокрема йдеться про хакерську атаку восени минулого року.

За хакерською атакою на комп'ютери Ради безпеки Нідерландів, яка відбулася напередодні звіту щодо обставин катастрофи літака MH17 восени минулого року, стояли спецслужби Росії. Про це йдеться у звіті Федеральної служби захисту конституції Німеччини під назвою "Керовані спецслужбами електронні атаки Росії".

У звіті вказується, що "кібероперації проводять як російська спецслужба ФСБ, так і військова зовнішня спецслужба ГРУ".

Серед таких операцій вказується і кібератака на Раду безпеки Нідерландів "в часовому контексті з оприлюдненням остаточного звіту восени 2015 року щодо причин катастрофи малайзійського літака рейсу MH17 17 липня 2014 року над східною Україною".

Як відомо, про атаку хакерського угрупування Pawn Storm на інформаційні системи Ради безпеки Нідерландів з метою отримати матеріали слідства у справі MH17 стало відомо 23 жовтня 2015 року. Тоді також повідомлялося, що основними цілями Pawn Storm в мережі є урядові, військові і медіаресурси США, України та інших країн в Європі, Азії та на Близькому Сході, а також бази даних НАТО і сайти російських противників Кремля. Раніше агентство Bloomberg також повідомляло, що Pawn Storm може бути спецпідрозділом ФСБ Росії.

Джерело: Українська правда

Схожі новини