Передплата 2024 «Добре здоров’я»

NYT: "Обмін Савченко є доказом того, що російська армія воює на Донбасі"

  • 26.05.2016, 10:57
  • 1 003

Обмін Надії Савченко на двох ГРУшників вказує на те, що російські війська беруть участь у бойових діях на Донбасі, всупереч заявам Кремля про зворотне.

Про це йдеться у статті Ендрю Кремера для The New York Times, передає Еспресо.TV.

"Вона (Савченко, — ред.) була обмінена на двох росіян, захоплених на сході України, які, за інформацією української сторони, є представниками військової розвідки Росії", - зауважує видання.

Цей обмін, як підкреслюється у статті, "зачіпає ключові питання, пов'язані із заворушеннями" на сході України.

"Протягом дворічного конфлікту в Україні, найкривавішого в Європі з часів бойових дій на Балканах десять років тому, Росія заперечує переправлення солдатів чи зброї через кордон", - йдеться в публікації.

Автор наголошує, що "російські бійці воюють в Україні у формі без розпізнавальних знаків і, як зазначалося, вирушили туди під час своєї відпустки".

У статті зазначено, що Міноборони Росії "відмовилося визнати будь-які зв'язки з цими двома людьми - капітаном Єрофеєвим і сержантом Александровим", а "українська влада помістила їх у скляну клітку під час судового процесу в Києві в якості живого прикладу "маленьких зелених чоловічків", або військових, задіяних без розпізнавальних знаків на уніформі, тисячі яких були в Криму і на сході України".

Схожі новини