Передплата 2024 «Добрий господар»

З Маямі на Кубу вирушив перший за півстоліття круїзний лайнер

  • 02.05.2016, 09:42
  • 885

З порту Маямі в неділю, 1 травня, вперше за останні 50 років відплив убік Куби круїзний лайнер. На борту лайнера Adonia компанії-оператора Carnival Corp. - 600 пасажирів.

Про це повідомляє Українська правда за матеріалами Miami Herald.

За словами гендиректора Carnival Corp. Арнольда Дональда, можливість зробити такий круїз стала для компанії "великою честю". Подія стала можливою на тлі відновлення відносин між двома країнами.

Очікується, що Adonia прибуде в порт Гавани в понеділок вранці за місцевим часом. Поки лайнер буде в дорозі, пасажирам запропонують познайомитися з кубинської історією, її культурою і звичаями, взяти уроки розмовної іспанської мови. Також пасажирам покажуть кубинські фільми і запропонують страви кубинської кухні.

Утім, історичний рейс ледь не був зірваний. На Кубі діяла заборона на пересування морем тих мандрівників, хто народився на острові. І спочатку Carnival заявила, що не братиме на борт американців, що народилися на Кубі, поки не буде скасовано цю заборону. Врешті, трохи більше тижня тому, кубинська влада скасувала цю перешкоду.

Схожі новини