Передплата 2024 ВЗ

Два буси гарячих вареників вирушили в АТО із Винник на Львівщині

  • 18.04.2016, 17:35
  • 1 676

Півтори тонни вареників виїхали 18 квітня у зону АТО з міста Винник на Львівщині.

Їх ліпили діти трьох місцевих шкіл та їхні батьки. Картопля, борошно, приправа, цибуля - за кошти міської ради, батьків, церкви.

"Завтра зранку вони уже будуть у батальйонах. Веземо їх у сектор М - це маріупольський напрямок. Ділимося з 131-м окремим розвідувальним батальйоном, "Азовом", "Донбасом", 73-ю бригадою морських піхотинців. Ну і нашим веземо - у 8-й окремий батальйон української добровольчої армії", - розповідає Тарас Елейко, боєтць 8-го батальйону, волонтер.

Одна школа передала 50 відер, інша 70, третя -120. Вареники із цибулею, маслом, частина залиті смальцем - щоби довше збереглися. Також місцеві господині приготували котлет та голубців.

"Час шкарпеток та засобів гігієни для армії давно минув. Цього уже є достатньо. Збираємо на тепловізори, для цього потрібні великі кошти. А люди і далі хочуть долучатися до допомоги - як не грішми, то працею. Тому у нас уже традиція - везти на Схід домашню їжу. Бійцям уже проїлися щоденні макарони на комбіжирі, перлова крупа і гречка. Домашню їжу розмітають просто на очах. Люблять і домашній печений "Яворівський пиріг" - із картоплі та гречки", - додає боєць. Громадська організація "Золота молодь Винник" здійснила уже десяток поїздок на схід із такою допомогою.

"У школах ліплять і дівчата, і хлопці. Після уроків сідають разом з учителями, батьками, співають пісень, - розповідає Богдан Шустер із Винниківської міської ради. - Ось поспішаємо у дитячий садочок, бо там уже булочки печуть. Люди не втрачають надії і запалу."

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини