Передплата 2024 ВЗ

У Києві тепер є проспект Європейського Союзу

  • 08.05.2024, 18:20
  • 392

Київрада на сесії підтримала ініціативу фракції «Європейська Солідарність» про перейменування проспекту імені радянської газети «Правда» на проспект Європейського Союзу

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Попри те, що депутати з фракцій «Слуга народу» та ОПЗЖ демонстративно залишили сесійну залу, відповідне рішення набрало необхідну кількість голосів.

Як написала депутатка з фракції «Євросолідарність» Дінара Габібуллаєва, «Слуги» та ОПЗЖ, не зважаючи навіть на присутність мера Брюсселя у залі, вирішили проігнорувати думку киян.

«Але здоровий глузд переміг, і 62 голосами рішення ухвалено! Вітаю киян з маленькою перемогою», — написала депутатка.

«Я живу у європейській столиці, Києві, серці Європи. Останні роки ми активно проводили декомунізацію і дерусифікацію вулиць. На мапі Києва вже не знайдете Московського мосту, проспекту Маяковського чи то вулиці Червоноармійської. А тому і проспекту „Правди“ тут не місце», — переконана депутатка Київради.

«Тут має бути проспект Європейського Союзу, вступу до якого так прагне Україна. Цю ідею полідовно відстоювала наша політична сила. Зміну назви ініціювала „Європейська Солідарність“. Я знаю, що цю ідею підтримує більшість киян», — зазначив Володимир Прокопів.

Марина Порошенко нагадує, що до цієї мети довелося подолати тривалий шлях і спротив опонентів.

«Але ми не поступилися. І відтепер на один „совєцький“ топонім в Києві стане менше. Бо Київ — це Європа. Європа — це наша мета і наш дім», — наголосила лідерка «Євросолідарності» у Київраді.

Схожі новини