Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Уряд відкрив доступ до реєстру автомобілів та власників

  • 06.04.2016, 13:23
  • 909

Кабінет міністрів України відкрив доступ до інформації про зареєстровані транспортні засоби та їх власників з Єдиного держреєстру МВС.

Про це ідеться в постанові від 25 березня, оприлюдненій на сайті уряду.

"Постановою встановлюється порядок доступу посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, адвокатів, нотаріусів до Єдиного державного реєстру та порядок надання інформації з нього фізичним та юридичним особам, а також затверджується єдина форма надання відомостей з нього", - ідеться в тексті постанови.

Це рішення було прийняте з метою забезпечити органи державної влади та суспільство інформацією про зареєстровані транспортні засоби та їх власників. Це допоможе запобігти корупції та дозволить суспільству контролювати посадових осіб.

Як зазначається, доступ до реєстру надається користувачеві на підставі договору, укладеного між ним та адміністратором реєстру, і за документами, які надають користувачеві право на отримання такої інформації у зв'язку із здійсненням ним повноважень, визначених законом.

Інформація з реєстру для фізичних та юросіб про марку, модель транспортних засобів, рік їх випуску, об'єм (потужність) двигуна та дату держреєстрації у разі здійснення запиту надаватиметься безкоштовно. За надання інших відомостей справляється плата в розмірі, визначеному Кабміном.

Схожі новини