Передплата 2024 «Добра кухня»

Адвокати проводять власне розслідування вбивства Грабовського

  • 02.04.2016, 17:41
  • 1 370

Адвокати проводять власне розслідування щодо обставин вбивства колишнього захисника російського спецпризначенця Алєксандрова Юрія Грабовського.

Національна асоціація адвокатів також наполягає, що вбивство адвоката Грабовського було пов'язане виключно з професійною діяльністю.

Про це в коментарі Громадському заявила голова Національної асоціації адвокатів України Лідія Ізовітова під час церемонії поховання Грабовського.

«Він вже третій з адвокатів, якого було вбито. Ми розуміємо, що адвокатура таким чином знищується, навіть знищується фізично. Ми звернулися до всіх правоохоронних органів, звертаємося до президента з проханням захистити адвокатів. Звертаємося до суддів, які просто зобов'язані при перших погрозах адвокатам застосовувати заходи безпеки», — сказала вона.

Вона також вважає закономірним, що розслідуванням вбивства Грабовского займається військова прокуратура. «Ми розуміємо, що військова прокуратура взяла до свого провадження цю справу, тому що остання справа, яку вів Грабовський, була пов'язана з розслідуванням військової прокуратури», — сказала Ізовітова, маючи на увазі справу російських спецпризначенців.

При цьому вона додала, що наразі не може з впевненістю сказати, чи зашкодить це розслідуванню. «Ми будемо бачити це по матеріалах досудового розслідування», — підсумувала вона.

«Ми не знаємо точної дати смерті, але вважаємо, що це було 6 березня», — додав заступник голови Національної асоціації адвокатів України Валентин Гвоздій.

Схожі новини