Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Австралії міністра звільнили за фінансові зв'язки з бізнесом

  • 13.02.2016, 08:42
  • 790

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл прийняв відставку міністра соціальних служб Стюарта Роберта після того, як з'ясувалося, що він в ході поїздки до Китаю брав участь в переговорах гірничодобувних компаній.

Про це повідомляє Reuters

«Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл у п'ятницю прийняв відставку міністра-члена кабінету, який визнав, що був присутнім на підписанні контракту між китайською корпорацією Minmetals Corp і австралійською компанією, з якою він мав фінансові зв'язки», - йдеться у повідомленні.

Парламентське розслідування виявило, що міністр був на зустрічі між приватною австралійською гірничою компанією «Nimrod Resources» і китайською «Minmetals Corp» під час неофіційної поїздки до Пекіну у 2014 році.

За словами австралійського прем'єра, Роберт подав у відставку, дізнавшись, що компанія «Metallum Holdings Pty Ltd», у якій йому належить доля акцій, має фінансові зв'язки з «Nimrod Resources».

У закордонному відомстві Австралії зазначили, що нічого не знали про візит Роберта, хоча китайська сторона вважала, що міністр перебував на зустрічі офіційно.

Схожі новини