Передплата 2024 ВЗ

Луценко: "Ми готові працювати з Яценюком у разі радикального оновлення уряду"

  • 08.02.2016, 19:18
  • 908

Голова БПП Юрій Луценко заявив, що у фракції готові працювати з Яценюком за умови радикального оновлення уряду.

Про це він заявив за підсумками Ради коаліції у ефірі Еспресо.TV.

"З одного боку "Народний фронт" ультимативно говорить лише про прем'єра Яценюка, з іншого боку тепер уже три фракції ультимативно говорять про прем'єра не Яценюка. Більше того, сьогоднішня заява Ляшкаозначає, що у потенційного прем'єр-міністра Яценюка немає голосів для прийняття законів. Це означає повномасштабну політичну кризу і це означає, що Кабінет міністрів та парламент повинні знайти вихід з цієї ситуації", - вважає Луценко.

Голова БПП рекомендує колегам відмовитись від ультиматумів "і рішення завжди знайдеться".

"Хочу звернути вашу увагу, що фракція БПП жодного разу не висувала ультиматумів, а навпаки хотіла знайти компромісне рішення. Для того, щоб цього року працювали найняті народом депутати та уряд", - сказав Луценко.

"Ми вважаємо, що в України найдорожчий ресурс - це час і відпускати на чергову передвиборчу кампанію щонайменше півроку, для того, щоб дві фракції помінялися місцями - немає жодного сенсу. Сьогодні, фактом стало те, що в уряду Яценюка не має 226 голосів для прийняття важливих законів, направлених на євроінтеграцію, на оборону країни та на розвиток економіки", - сказав Луценко.

Він наголосив, що якщо депутати вносять кандидатуру міністра, то очевидно, що вони можуть і спілкуватися, і контактувати з міністром.

"Мені здаються безглуздими заяви, що міністри вимагають припинити будь-яке спілкування та контроль їхньої діяльності. Для мене це м'яко кажучи, зайві емоції. Всі повинні відмовитися від шантажу та ультиматумів, та шукати спільні зусилля про те, як будувати державу/", - повідомив він.

Луценко сказав, що на кандидатуру Яценюка у БПП готові погодитися на будь-яких умовах.

"Нам потрібен уряд, який би працював і міняв країну, а для цього потрібна підтримка більшості депутатів. Ми розуміємо, що насправді країна живе не для того, аби був один прем'єр-міністр, інший прем'єм-міністр. Ми готові працювати з Яценюком, хоча це й не легко і не завжди ефективно, але ми вважаємо, що це можливо в разі радикального оновлення Кабінету міністрів", - наголосив він.

Схожі новини