Передплата 2024 «Добрий господар»

В окупованому Криму під тиском репресій закрилися сайт і дитячий телеканал

  • 17.12.2015, 08:56
  • 941

«Окупанти не залишили вибору, пропонуючи, або стати частиною пропагандистської машини, або припинити роботу в Криму».

Два кримськотатарських ЗМІ — дитячий телеканал Lâle і сайт 15 хвилин, що входять до медіахолдингу ATR, — заявили про припинення своєї роботи. Про це йдеться в заяві, яку заступник генерального директора ATR Айдер Муждабаєв розмістив у себе в Facebook.

За його словами, після того, як окупаційна влада Криму позбавила ATR ліцензії, телеканал змушений був покинути півострів і почати трансляцію з Києва. «Закриття Lâle і 15 хвилин стало вимушеним кроком у зв'язку з посиленням репресій проти кримських татар», — сказано в заяві.

Муждабаєв зауважив, що окупанти не залишили вибору, пропонуючи, або стати частиною пропагандистської машини, або припинити роботу в Криму.

«Разом з вами ми зробили свій вибір: зберегти честь і гідність, не піддатися на шантаж і погрози репресивної влади. Кримські татари — не раби, а корінний народ Криму на своїй Батьківщині. Ми разом з вами обов'язково повернемося в ефір — у вільному Криму, де дотримуються прав людини, а свобода слова є основоположною цінністю», — наголосив Муждабаєв.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини