Передплата 2024 «Добра кухня»

ЗМІ: "Частина з техніки, яку передали Україні США, виявилася мотлохом"

  • 01.12.2015, 11:16
  • 890

Київ отримав від США нелетальної зброї і техніки на суму $260 мільйонів для проведення АТО, однак частина з цієї техніки вже виявилося мотлохом, непридатним для використання.

Про це йдеться в матеріалі The Washington Post.

«Непридатна до використання техніка була виявлена поблизу лінії фронту, і її походження можна визначити за серійними номерами. Один з підрозділів українських спецназівців використовує "Хаммери", які були виготовлені в кінці 80-х - початку 90-х років. Три позашляховики, які використовує підрозділ, мають пластикові вікна та двері - фактично не маючи ніякого захисту», - йдеться в статті.

Крім цього, шини на одному з "Хаммерів" розірвалися вже після того, як пройшли кілька сотень кілометрів.

Також інший підрозділ у складі 120 чоловік, за даними видання, отримав бронежилети застарілого типу, які американські військові перестали використовувати ще в середині 2000-х років.

«Американські чиновники пояснюють передачу Україні техніки в поганому стані потребою країни в экстреной допомоги. За словами чиновників, США не були готові до російської агресії на сході України, і тому довелося допомагати Україні без попередньої підготовки і наявності фінансування», - пише видання, відзначаючи, що поки незрозуміло, яка частина з техніки, що її отримала Україна, є застарілою.

Схожі новини