Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дещиця вручив орден “За заслуги” III ступеня євродепутату Боні

  • 20.11.2015, 10:00
  • 1 140

Посол України в Польщі Андрій Дещиця від імені Президента України вручив депутату Європарламенту Міхалу Боні українську державну нагороду – орден “За заслуги” III ступеня.

Урочистість відбулася в рамах заходу ”Майдан — серце Європи”, проведеного в інформаційному бюро Європарламенту у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

“Я хочу передати орден “За заслуги” пану депутату Міхалу Боні за те, що він зробив для України. Важливо те, що я це роблю у переддень Майдану. Цей потужний голос Польщі, потужний голос пана Міхала в Європі на підтримку Майдану, України під час агресії був дуже важливим для нас. Кожен з таких голосів складався в дуже важливу підтримку, що дозволило нам мати країну, боротися за реформи і вірити в європейське майбутнє”, - заявив Дещиця.

Під час свого виступу Боні прирівняв Майдан до польської “Солідарності” 80-х років минулого століття, зауваживши, що тоді полякам було легше, ніж зараз українцям, оскільки не було зовнішньої агресії.

“Я часто повторюю: якщо б у Польщі в 1989 році, крім спадщини “Солідарності” й енергії, яку ми мали, була б ще така загроза, яку Росія створила Україні сьогодні, захоплюючи Крим, порушуючи міжнародне право і займаючи велику частину східної України через своїх посланників-терористів, то я не знаю, чи ми собі б дали раду з усіма викликами щодо здійснення реформ”, - підкреслив Боні. Він додав, що треба надати належну оцінку зусиллям українців, які намагаються проводити реформи й одночасно бути у стані війни.

Євродепутат наголосив, що Майдан виконує дуже важливу місію вартового базових цінностей, є дорогою до свободи і шляхом до реформ. “У думках людей Майдан є реальною силою, яка допомагає Україні змінюватися у складних умовах”,- констатував Боні.

Схожі новини