Передплата 2024 «Добрий господар»

Укроборонпром показав новітню розробку під назвою "ОВОД"

  • 05.10.2015, 11:32
  • 1 849

Українські фахівці створили бронемодулі, які можна встановити на автомобільне шасі за 35-40 хвилин, а згодом розібрати.

Укроборонпром показав новітню розробку під назвою "ОВОД"
Укроборонпром показав новітню розробку під назвою "ОВОД"

На Житомирському бронетанковому заводі (ЖБТЗ) розробили принципово новий концепт створення легкоброньованої техніки та озброєнь в масовій кількості. Про це повідомили у прес-службі Укроборонпрому, до складу якого входить завод.

Новітня розробка отримала назву «ОВОД». Її презентували на XII Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2015», яка відбулася у Києві наприкінці вересня.

«Предмет концепту — виготовлення комплектів бронемодулів швидкого монтування (час монтажу 35-40 хвилин) різного функціонального призначення, що встановлюється на всіх шасі підвищеної прохідності (ГАЗ-66, ЗІЛ-131, УРАЛ-375, МАЗ) і шасі імпортного виробництва з оснащенням останніми дизельними двигунами», — йдеться у тексті.

Базовий перелік бронемодулей зі складу комплекту «ОВОД» встановлюється на шасі вітчизняного та імпортного виробництва за бажанням замовника.

«Серед них є бойові, транспортні модулі, модулі бойового управління, а також технічного та тилового забезпечення», — зазначили у тексті.

У концерні серед головних переваг цієї розробки назвали багатофункціональність, можливість швидкої трансформації, технологічність та можливість організації великосерійного виробництва. За попередніми розрахунками ЖБТЗ здатен виробляти понад 1100 одиниць «ОВОДів» на рік.

Як повідомлялося, Укроборонпром назвав термін початку серійного виробництва броньовиків "Дозор-Б".

Нагадаємо, в Україні налагодять виробництво новітніх американських комплексів охорони кордонів.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини