Передплата 2024 «Добрий господар»

Мін'юст запевняє, що не відкликав із Євросуду позов проти Росії

  • 25.09.2015, 13:27
  • 774

У Міністерстві юстиції заявляють, що уряд України не відкликав з Європейського суду з прав людини міждержавну заяву проти Росії.

Про це повідомляється на сайті міністерства.

"24 вересня 2015 року на сайті Європейського суду з прав людини було опубліковано рішення ЄСПЛ у справі "Україна проти Росії (ІІІ)", заява № 49537/14, у якому було вказано про вилучення цієї справи з реєстру справ ЄСПЛ. Вказане рішення ЄСПЛ викликало значний резонанс. Хочемо наголосити - уряд України не відкликав міждержавну заяву проти Росії, а вказане рішення було прийнято лише з огляду на перебування у провадженні ЄСПЛ індивідуальної заяви з аналогічними скаргами", - зазначили у Мін’юсті.

У відомстві зауважили, що в рішенні "Україна проти Росії (ІІІ)" ЄСПЛ було вказано, що уряд України повідомив ЄСПЛ, що він "не підтримуватиме цю заяву з огляду на те, що у провадженні суду перебуває індивідуальна заява № 49522/14, подана паном Х.Джемілєвим".

"З огляду на зазначене, а також вказавши на відсутність особливих обставин справи щодо поваги до прав людини, гарантованих Конвенцією та Протоколами до неї, ЄСПЛ дійшов висновку, що подальший розгляд заяви "Україна проти Росії (ІІІ)" є недоцільним", - пояснили у міністерстві.

Водночас у відомстві обіцяють, що виступатимуть у цій справі на стороні Хайсера Джемілєва щодо його скарг проти Росії.

Схожі новини