Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МОЗ: "В Україні підтверджено спалах поліомієліту"

  • 03.09.2015, 19:53
  • 1 305

Сертифікована ВООЗ лабораторія підтвердила, що захворювання двох дітей на Закарпатті було викликано вірусом похідним від вакцинного штаму, та підтверджено циркуляцію вірусу.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил захворювання двох дітей на Закарпатті прирівнюється до спалаху поліомієліту.

Сьогодні Координаційна робоча група з питань підтримки статусу країни вільної від поліомієліту при Міністерстві охорони здоров’я України провела засідання за участі представників ВООЗ та ЮНІСЕФ, під час якого було обговорено ситуацію, що склалася, та рекомендації ВООЗ щодо припинення циркуляції вірусу.

Циркуляція такого вірусу ставить під загрозу всіх нещеплених дітей в Україні.

Випадки циркуляції вірусу поліомієліту похідного від вакцинного штаму є рідкісними, проте очікувані у країнах з великою кількістю невакцинованих груп населення.

Нагадаємо, рівень охоплення вакцинацією дітей проти поліомієліту в Україні є вкрай низьким — за минулий рік лише 49%, за перше півріччя цього року - 14,1%.

МОЗ нагадує, що вакцина для проведення імунізації дітей вже є в Україні.

Урядом Канади за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) закуплено 3,7 млн доз вакцини проти поліомієліту оральної, живої зареєстрованої в Україні, (ОПВ виробництва Санофі Пастер, Франція).

Перша партія вакцин (ОПВ — 1,5 млн доз) вже надійшли в Україну, друга партія має надійти найближчим часом.

Схожі новини