Передплата 2024 «Добра кухня»

Аваков сказав, коли і де запрацює нова поліція до кінця року

  • 28.08.2015, 17:31
  • 800

До кінця року одразу в кількох містах і регіонах країн запрацює нова поліція.

Про це на звіті уряду розповів глава МВСАрсен Аваков, повідомляє "Українська правда"

Він заявив, що першим кроком реформи МВС стала організація нової патрульної поліції.

Аваков розповів, що після Києва, Одеси і Львова нові патрульні поліцейські запрацюють і в інших містах:

26 вересня — Харків;

У грудні — Миколаїв, Дніпропетровськ, Ужгород і Мукачеве, Луцьк і Хмельницьк; до кінця року почнуться конкурси у Тернополі, Херсоні, Чернівцях, Сумах, Чернігові, Івано-Франківську, Полтаві, Краматорську, Слов'янську, Сіверодонецьку, Рівному, Черкасах, Кіровограді, Запоріжжі, Кривому Розі та Маріуполі.

Крім цього почнеться формування дорожньої поліції, яка спершу з'явиться на трасі між Києвом і Житомиром, потім на трасі Київ-Львів та Київ-Харків.

Паралельно мають сформувати нову систему дільничних міліціонерів, яких перенаберуть і перепідготовлять.

Водночас, перший набір у Корпус оперативної раптової дії (Корпус оперативно-раптової Дії, КОРД) стартує 15 вересня. Новий спецназ заступить на службу вже цього року.

"У структурі органів внутрішніх справ формуються нові, спеціальні підрозділи, нові підрозділи сил спецназу. На зміну "Беркуту", "Соколу" приходить Корпус оперативної раптової дії, " Спецназ "МВС, спецназ поліції, який займатиметься особливими операціями. Перший набір і перші операції з підготовки стартує 15 вересня за допомогою наших закордонних консультантів і фахівців ми починаємо процедури. До кінця року перший SWAT, перший КОРД заступить на службу", - повідомив Аваков.

Схожі новини