Передплата 2024 «Добра кухня»

Генштаб: "Демілітаризацію Широкиного мають затвердити до 3 серпня"

  • 01.08.2015, 08:39
  • 1 070

До 3 серпня документ про демілітаризацію Широкиного має виробити Тристороння контактна група в Мінську.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив начальник прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов, передає Укрінформ.

"Станом на цей момент питання демілітаризації Широкиного — це питання Тристоронньої контактної групи у Мінську. Президент України дав завдання — до 3 серпня вирішити питання і підписати відповідний документ. Потім протягом 10 діб відводиться важке озброєння і танки, щоб забезпечити безпеку тих військовослужбовців, які ні на крок назад не відходять", - сказав Селезньов.

Він також зазначив, що до підписання відповідного документу всі українські бійці залишаються на своїх позиціях: "Поки рішення немає, всі сили і засоби у нас на фронті".

Раніше голова Донецької військово-цивільної обласної держадміністрації Павло Жебрівський заявив, що у Генштабі розробили механізм, який дозволить убезпечити Маріуполь від нападу.

За його словами, з території навколо Широкиного відводять лише важку техніку, відходити зі стратегічних висот військові не збираються.

Жебрівський також зазначив, що після демілітаризації Збройним Силам знадобиться близько 15 хвилин, аби у разі наступу окупантів знову повернутися на свої позиції у Широкине.

Схожі новини