Передплата 2024 «Добрий господар»

Лагард: "МВФ допоможе Україні й у разі заморожування боргів"

  • 29.07.2015, 21:08
  • 1 026

Навіть у разі запровадження Україною мораторію на виплату частини державного боргу, Міжнародний валютний фонд усе одно фінансово підтримуватиме країну.

Про це в середу на прес-конференції у Вашингтоні заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, повідомляє Укрінформ.

«Ми маємо спеціальну політику кредитування (Lending-into-Arrears Policy), яка дозволить нам підтримувати Україну навіть у цій ситуації», - сказала Лагард.

Водночас вона висловила сподівання, що Україні вдасться домовитися про реструктуризацію боргу і не доведеться вводити мораторій на зовнішні виплати. «Якщо домовитися не вдасться, існує законодавчий спосіб запровадження мораторію. Втім, ми сподіваємося, що цього вдасться уникнути», - наголосила директор-розпорядник МВФ.

Лагард зазначила, що у процесі перемовин з приватними тримачами українського державного боргу намітився прогрес. «Українська влада перебуває у постійному, хоч і складному діалозі із приватними тримачами державного боргу. Нас радує, що в перемовинах останнім часом намітився прогрес, і ми сподіваємося, що так триватиме і надалі», - наголосила вона.

Директор-розпорядник МВФ додала, що керівництво МВФ бачить бажання української влади «змінити обличчя країни». «Ми вже тривалий час співпрацюємо з Україною і бачимо політичну волю змінити обличчя України, незважаючи на безпекові та військові проблеми на східному кордоні держави. Політики розуміють, що для відновлення економіки і стабільності потрібно діяти на усіх фронтах: проводити фіскальні, структурні реформи, боротися з корупцією. Ми бачимо, що з цим потроху справляються», - підсумувала Лагард.

Водночас вона заявила про наявність в Україні «сил, які прагнуть дестабілізувати країну».

Схожі новини