Передплата 2024 «Добрий господар»

Авіація та флот НАТО проведуть масштабні навчання в Чорному морі

  • 07.07.2015, 19:10
  • 951

Північноатлантичний альянс проведе в Чорному морі масштабні навчання за участі 23 надводних кораблів, підводного човна, а також авіації.

Про це повідомляє військово-морське командування НАТО, передає "РИА-Новости".

Дата проведення маневрів в релізі не уточнюється.

"На вихідних кораблі Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG1) та Другої постійної групи протимінної оборони НАТО (SNMCMG2) прибули в Чорне море, щоб провести спільні навчання з ВМС Болгарії, Румунії, США, Греції та Туреччини", - йдеться в повідомленні .

У навчаннях візьмуть участь 23 надводних корабля, турецький підводний човен, а також корабельні вертольоти і літаки ВПС Болгарії. Загін кораблів SNMG1, за даними Військово-морського командування, зараз включає португальський фрегат "Д. Франсишку де Алмейда", голландський фрегат "Тромп" і румунський фрегат "Реджеле Фердинанд". Другий загін кораблів складається з турецького фрегата і двох тральщиків ВМС Туреччини та Румунії.

Відзначається, що дане угруповання кораблів НАТО володіє значними можливостями з контролю морських рубежів, ведення бойових дій з авіацією і підводними силами противника, а також подолання мінних загороджень.

Схожі новини