Передплата 2024 ВЗ

Президент побачив у голосуванні за закон "1558" небезпеку для коаліції

  • 03.07.2015, 19:39
  • 1 972

Президент України Петро Порошенко стурбований майбутнім коаліції через голосування за закон про реструктуризацію валютних кредитів.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мене надзвичайно розчарувало і викликало велику стурбованість щодо майбутнього коаліції і парламенту вчорашнє голосування про реструктуризацію валютних кредитів. На жаль, у тих, хто голосував, я побачив популістів-політиків, які, намагаючись сподобатись тій чи іншій частині суспільства, ставлять під загрозу існування фінансово-банківської системи країни, стабільність економіки", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що це було зроблено попри чітке розуміння, що "несправедливо буде за рахунок коштів усіх платників податків задовольняти потреби 65 тисяч, тобто менше як десятої частки відсотка тих, хто не хоче, або інколи і не може обслуговувати валютні кредити". При тому, що в банках існує абсолютно прозорий і чіткий механізм, як це робити.

Як зауважив Порошенко, він зрадів абсолютно відповідальній і чіткій позиції суспільства, яке одразу після голосування не зустрічало депутатів оплесками і квітами, а подарувало "холодний душ ненависті до такого старого типу політиків".

"І я пишаюся цим суспільством, яке після Революції Гідності стало дорослішим і відповідальнішим. Мені дуже прикро, що політики не є достойними своїх виборців і свого суспільства", - підкреслив він.

Глава держави також провів паралель між Україною та Грецією, де політики намагалися купити виборців, обіцяючи, "що ми не будемо нічого робити і перестанемо проводити відповідальну фінансову політику, не будемо проводити реформи, дамо можливість жити по-старому, і за це ніяк не треба буде платити". А це одразу перетворилося на жахливе безробіття і довжелезні черги, заблоковані всією банківською системою.

"Але я не хочу нападати на жодну політичну фракцію, бо насправді безвідповідальні політики були у кожній фракції. Я можу сказати: ви маєте зробити висновок, бо ви виявилися вчора ввечері недостойні українського суспільства", - підсумував Порошенко.

Схожі новини