Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Запрацювала Резиденція Святого Миколая

Проводитимуть майстер-класи з приготування пряників

У Патріаршому домі у Львові радо відчинила свої двері Резиденція Святого Миколая. Діти отримали солодкі подарунки, книжечку «Святий Миколай «Моє класне життя» та вервичку, освячену Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ.

Дійство відбувалося в ат­мосфері казки, тепла і добра. На відкриття заві­тав навіть легендарний пес Па­трон. На завершення дійства у кареті на чотирьох конях приїхав Святий Миколай. Мета за­ходу — внести трохи світла, каз­ки і тепла в життя наших дітей, які після тривог, вибухів, стра­хіть цієї війни чекають на ма­леньке диво.

Резиденція Святого Ми­колая у Патріаршому домі працюватиме до 17 грудня. Програма у Резиденції над­звичайно насичена, у ній чима­ло цікавих заходів для малечі - святкові вистави та мюзикли, забави, ігри та квести, мультфільми/фільми з попкорном, майстер-класи, фотозони та професійний фотограф, мож­ливість посмакувати смачним какао з маршмелоу та тістеч­ками, святковий ярмарок…

У рамках відкриття дітлахи та їхні батьки мали можливість подивитися виставу «Казка до­бра та дива», сценарій до якої написала продюсерка проєкту, відома українська виконавиця Наталка Карпа.

Проєкт неймовірний з бага­тьох причин, але перше і най­важливіше — він про добро, щи­рість, допомогу та об'єднання. Будь-яка добра справа, зро­блена від щирого серця, при­множить світло навколо. Ми повинні пам’ятати про це за­вжди, а особливо в реаліях сьогодення…

Найголовніше, що заплану­вали організатори, щоб гості Резиденції не лише отримали багато яскравих вражень і по­зитивних емоцій, а й долучили­ся до доброї благодійної спра­ви. Суму від реалізації квитків розподілять на допомогу дітям з «Міста Добра» у Чернівцях і на допомогу ЗСУ.

Побувати у казковій Рези­денції зголошуються школярі не лише з Львівщини, а й діти із Закарпатської, Івано-Франків­ської областей.

Серед партнерів Резиденції - Львівське вище професійне училище харчових технологій. Учні під керівництвом майстра виробничого навчання Гали­ни Зінько проводитимуть май­стер-класи, на яких навчати­муть випікати пряники.

Пряники

Для тіста: 4 яєчні жовтки, 200 г цукру, 130 г натураль­ного меду, 200 г сметани, 130 г масла, 700 г борош­на, 25 г порошку до печива, 2 ч. ложки кориці, 0,5 ч. лож­ки імбиру.

Для глазурі: 4 яєчні білки, 700−800 г цукрової пудри, 1 ч. ложка лимонного соку.

Тісто. Жовтки розтерти з цу­кром, додати мед, сметану та ще раз розтерти. Додати роз­топлене та охолоджене масло.

До борошна додати поро­шок до печива, корицю та ім­бир.

Борошняну суміш додати у яєчно-медову і замісити м’яке тісто.

Накрити тісто харчовою плівкою впритул і поставити в холодильник на 3−5 днів.

Витримане тісто розкачати, витиснути за допомогою фор­мочок бажані фігурки.

Випікати за температури 180°С близько 10 хв, залежно від величини виробу.

Глазур. Яєчні білки розтер­ти з цукровою пудрою, додати сік лимона та харчовий барв­ник. Глазур перекласти у кон­дитерський мішок і декорува­ти пряники.

За бажання можна оформи­ти кольоровою цукровою по­сипкою.

Схожі новини