Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Переможців не визначатимуть

В Осінньому Салоні «Високий Замок» візьмуть участь лише лауреати.

У неділю, 13 листопада, у Львівському палаці мистецтв стартує Міжнародний Осінній Салон “Високий Замок” (на фото — роботи, які буде представлено на виставці). Мета щорічної виставки-конкурсу — популяризація сучасного українського мистецтва. Під час проведення виставки львів’яни і гості міста матимуть можливість ознайомитися з творчим доробком українських і закордонних професійних художників. Осінній Салон, партнером якого є газета “Високий Замок”, цього року святкуватиме ювілей. Про те, що незвичного і нового варто очікувати на двадцятиріччя салону, журналіст “ВЗ” запитала у голови журі Осіннього Салону, художника Ореста Скопа.

-До ювілею ми підготували львів’янам і гостям міста подарунок, - сказав Орест Скоп. - У виставці візьмуть участь близько 150 митців, які перемагали у різні роки у дев’ятнадцяти попередніх салонах. Лауреати Осіннього Салону мають право представити одну свою роботу. За роки, що минули від проведення першої виставки, багато митців відійшли у кращий світ, тому для їхніх робіт ми виділили окремий зал.

- Тобто митець вибирає одну зі своїх найулюбленіших старих робіт і знову її подає?

- Ні. Лауреати конкурсу представлять роботи, зроблені тепер.

- Коли обиратимуть переможця?

- Цього року кращих обирати не будемо, як і не будемо нікого нагороджувати і вручати дипломів. Те, що лауреати попередніх років виставляються на ювілейному, ХХ Осінньому Салоні “Високий Замок”, - це ще одна їхня перемога. Не хочу забігати наперед, але сподіваюся, що наступного року продовжимо виставку-конкурс. Як і щороку, у нас складні проблеми з фінансуванням. Хочемо ще цього року надрукувати каталог, де буде вміщено найкращі роботи з ХХ Осіннього Салону. Я оббиваю пороги різних інстанцій, але в усіх скрутно з фінансами. Був на комісії в обласній раді. Начебто обіцяли виділити кошти. Чекаємо.

Схожі новини