Передплата 2024 ВЗ

Українка везе на «Міс світу» ікону та власну пісню

Менше місяця залишилось до найочікуванішої події у сфері краси — конкурсу «Міс світу-2013», який цьогоріч відбудеться на мальовничому Балі.

Україну на цьому престижному конкурсі представлятиме чарівна 22-річна франківчанка Анна Заячківська. Дівчина впевнена, що у десятку найвродливіших потрапить, адже ретельно підготувалась до змагань. Зокрема, підготувала розкішні гуцульські наряди, написала авторську пісню та везе на конкурс мальовану власноруч ікону.

«Підготовка до конкурсу відбувається активно, — розповіла “ВЗ” Анна Заячківська. — Щодня — іноземна мова, вечірні пробіжки та уроки етикету. Багато часу приділяю вокалу. Хочу причаровувати журі піснею. Слова та музику конкурсної композиції написала сама. Аранжував та записав твір лідер гурту «Гринджоли» Роман Калин. Потрібно гарно заспівати. І якщо все буде добре, то в десятку потраплю зі своїм виконанням. Зроблю усе від себе залежне. Мені не страшно. Але хочу кожного українця попросити про підтримку молитвою, бо це для мене важливо». Про молитву українська красуня не забуватиме і на Балі. На благодійний аукціон, що відбудеться в рамках конкурсу, Анна везе намальовану власноруч ікону.

Найбільше уваги під час підготовки до “Міс світу” було приділено конкурсним нарядам. Сукня в національному стилі — одне з обов’язкових дефіле конкурсу. Створювали його майстрині з Івано-Франківська, які намагалися передати гуцульський колорит. “Кожен регіон України має свій національний костюм: там — віночок, там — кирсетки, у нас — кептарі, — розповіла дизайнер Тетяна Терсенова. — Акумулювали це в одному костюмі. Зберегли автентику українського національного костюму, але зробили акцент саме на Карпатському регіоні. Чому маємо її у вінок вбирати? Анна — представниця Гуцулії”.

Ще одна авторка конкурсного вбрання Олена Власенко додала, що це є костюм із колишніх часів. “Сорочка трансформувалась у завужене плаття, а запаска — у широку баску, — сказала дизайнерка. — Вишивка — техніка «низинка» за старовинним зразком, який знайшла в Інтернеті”. Аби додати виразності, сукню кольорів традиційної гуцульської писанки розшили золотими нитками, бісером та стразами.

У валізі Анни Заячківської також можна побачити три пари конкурсного взуття, яке на замовлення виготовили у Львові. «Це туфлі чорного, тілесного та сріблястого кольорів, бо так вимагають організатори «Міс світу», — зазначила перша красуня України.

Конкурс «Міс світу-2013» стартує 28 вересня. Перша його частина відбудеться на Балі, друга, фінальна, — у столиці країни Джакарті. Суперницями української красуні в боротьбі за корону будуть 137 дівчат з різних країн світу.

Фото з архіву Анни Заячківської