Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ігор Падалко годує сотню безхатченків за власний кошт

Про Ігоря Падалка з Красноармійська, що у Донецькій області, кажуть, що він дивак. Виховуючи власних чотирьох дітей, чоловік має ще й семеро прийомних.

Три рази на тиждень він з дружиною, мамою і дітьми готують їжу на 100 осіб. Величезні бідони з гарячим обідом уже три роки возять стареньким мікроавтобусом у центр міста і безоплатно роздають голодним. Не лише безхатченкам. Поїсти приходять і бідні пенсіонери.

Від 10 ДО 15 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ НА МІСЯЦЬ Падалки витрачають на харчування для бідних. Пан Ігор має невелику тваринницьку ферму, на якій годує свиней. Він — приватний підприє-мець. Колись торгував на ринку.

Соціальні служби Красноармійська не допомагають бездомним. Пояснюють: нема грошей. Оформив благодійний фонд, щоб полегшити отримання допомоги для безхатченків. До участі у благодійній акції Ігоря Падалка тепер долучилися й інші приватні підприємці. Старенькі люди приходять не тільки поїсти, а й беруть їжу зі собою в слоїки для знайомих.

Три роки тому Ігоря паралізувало — він раптово впав посеред кімнати. Майже півроку пролежав, навіть не міг говорити. Рідні розчарувалися у медицині, оскільки лікарі не могли встановити причину хвороби. Возили його по монастирях і церквах. Ігор вже змирився і поставив на собі хрест. Коли одного разу почув голос: “Вставай”. Спробував порухати ногою, рукою і... встав. Своє зцілення вважає дивом.

Зараз Ігор Падалко живе з родиною у звичайному одноповерховому будинку своєї матері, доволі просторому, але він стає затісним для його великої родини. Чоловік мріє до кінця свого життя усиновити 40 дітей. Каже, старші підростуть, забере з притулку інших малят. А для цього планує збудувати ще два будинки — щоб місця вистачило всім.

Оформляти дитячий будинок сімейного типу не хоче, попри те, що це — нормальні гроші від держави на кожну дитину. За словами пана Ігоря, дітей усиновлює не заради користі і зможе прогодувати їх сам.