Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Собачка три тижні стікала кров’ю у лісі і... вижила!

Місяць тому жителі селища Апостолове Дніпропетровської області знайшли на узліссі пораненого песика. Ніхто не вірив, що малюк виживе: задні лапки йому відстрілили, кулі влучили також у плече та животик. Три тижні тваринка стікала кров’ю!

Знайда виявилася дівчинкою. Її назвали Люсею. Жителі селища активно переказували кошти на лікування бідолахи. Собачку успішно прооперували. “Це дивно, але вона не втратила довіри до людей, — каже волонтер Товариства захисту тварин “Вірність” Олександр Делас. — Щиро раділа відвідувачам. От тільки уколів боїться — попри те, що пережила такий біль”.

Небайдужі люди приносили у лікарню їжу, пеленки, теплі в’язані светрики. Люся провела у клініці три тижні. За цей час волонтери підшукали для неї хорошу сім’ю. Тетяна Лубенець не вперше рятує тварину, яка постраждала від людської жорстокості: одну собаку підібрала на вулиці, іншу — врятувала від смерті, коли та потрапила під колеса авто. Каже, Люся відразу потоваришувала з ними. Але найкращою її подругою стала дворічна донечка Тетяни: тепер вони — друзі-нерозлийвода!

Оскільки песик пересувається лише на передніх лапках, для нього замовили у Києві спеціальний інвалідний візочок, який прибуде з дня на день...

Схожі новини