Передплата 2024 ВЗ

Випускникам сільської школи – стипендія з-за океану

Ірина Стронціцька зі села Желдець, що у Кам’янка-Бузькому районі, заочно закінчує механіко-математичний факультет Франкового університету. Паралельно викладає у львівській школі математику. Третій рік поспіль вона — стипендіат Фонду родини Маринюків і родини Кунів. “Механіко-математичний факультет — один із найважчих, — каже Ірина. — Стипендію витрачу на книги та ксерокси. Часто доводиться ксерити дітям контрольні за свої гроші”...

с. Желдець

Одинадцятий рік поспіль у Желдецькій школі найкращі випускники отримують стипендії від Фонду родини Маринюків і родини Кунів зі США. Цього разу грошові винагороди отримали 43 студенти.

“Я сама вийшла на Андрія Маринюка, — розповідає директор Желдецької школи Ганна Пайтра. — Він родом із нашого села. Пан Андрій вирішив підтримати наших випускників. У 2006 році до доброї справи долучилася родина Кунів. Претенденти на стипендії мають навчатися у вузах, педагогічних чи медичних коледжах. До уваги береться успішність у навчанні, позанавчальна діяльність. Серед стипендіатів є і першокурсники, і ті, що закінчують навчання”.

Вручати стипендії до Желдеця завітали віце-президент фундації “Україна-США” у Вашингтоні Іван Кунь та представник фундації у Львові Олександр Шумельда.

Родини Маринюків і Кунів заснували три стипендійні фонди: два на Львівщині і один на Рівенщині. На жаль, засновник Фонду — Андрій Маринюк — помер на початку цього року.

Схожі новини