Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Музичній візитівці Львова – двадцять!

«Піккардійська терція» відсвяткувала ювілей грандіозним концертом

У рідному Львові лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка вокальна формація «Піккардійська терція» святкувала своє 20-річчя, як і годиться для музичних метрів, — на сцені, гучно і з повним залом шанувальників, які вщерть заповнили усю Львівську оперу. Майже тригодинний концерт «піккардійці» відспівали на одному злагодженому диханні, заручившись «підтримкою» друзів. Ювілейну сцену із секстетом ділили Павло Табаков, Павло Гудімов, Олег Лихач, Лілія Ваврін, гурт «Орфей», Віктор Бронюк, Юрій Журавель із групи Ot Vinta та Олег Собчук із гурту «С.К.А.Й.», ставши на один вечір новими, “сьомими”, солістами колективу.

«Хочемо подякувати Львову за те, що двадцять років ми не просто жили, а творили, і це було вам до душі, — звернувся до публіки Володимир Якимець. — На нашому шляху не трапилося жодної поганої людини. Не шкодуємо за жодну секунду із цих років». Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Андрій Капраль, Богдан Богач, Роман Турянин і Андрій Шавала дарували публіці у своє свято все те, що вдалося створити у дружній та талановитій «піккардійській» сім’ї упродовж двадцяти років. Це і знані всіма хіти, які публіка підхоплювала з першого акорду та, здається, могла співати безконечно, і зовсім нові композиції, прем’єра яких відбулась саме цього вечора. Історію колективу в піснях змалювали «Старенький трамвай», «Берег ріки», «Нехай…», «Сад ангельських пісень», «Пустельник», «Відлуння твоїх кроків»… Музикували разом з іменинниками барабанщик Ігор Лесько та перкусіоніст Іван Вощина.

Несподіванкою стали експериментальні музичні подарунки, створені разом із друзями та колегами «по цеху». Ліричний «Талісман» слухачі почули у виконанні Лілі Ваврін під фортепіанний акомпанемент Володимира Якимця. З Олегом Собчуком «Терція» вперше на сцені виконала пісню «Ружа», а потім зробила «реверанс» у бік гурту «С.К.А.Й.», заспівавши їхню «Знак оклику». «Старенький трамвай» цього разу прозвучав із новим «елементом» — Віктором Бронюком із гурту «ТіК», а мелодійна «Нехай…» — із Павлом Гудімовим. Заручившись підтримкою тенора Львівської опери, заслуженого артиста України Олега Лихача, секстет «затягнув» легендарне O sole mio, а зарядившись драйвом Юрія Журавля із Ot Vinta, гуртом заспівали «Берег ріки». «Пустельник» звучав у багатоголоссі зведеного хору з кращих вокальних колективів Львова — «Піккардійської терції» та «Орфея». У ролі солістів випробували себе Андрій Капраль та Павло Табаков. «Голос країни» заспівав із «піккардійцями» і легендарну A Kind of Magic не менш легендарних Queen.

«На біс» цього разу поціновувачі шестиголосого таланту львів’ян почули «Чарку вина». Але і цим все не завершилося — зал не хотів розходитися ось так просто, тож «затягнув», як і прийнято на святі, «Многая літа». Винуватці дійства знову вийшли на сцену і підтримали своїх прихильників. Але і на цьому “пісня” «Піккардійської терції» на стихла — її хіти у виконанні публіки після концерту лунали і у холі Опери, і біля самого театру…