Передплата 2024 «Добра кухня»

Гороховий суп з копченою куркою

Рецепт

Гороховий суп з копченою куркою
Гороховий суп з копченою куркою
  • 500 г копченої курки (стегенце)
  • 300 г жовтого гороху
  • 4 картоплини
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 морквина
  • ½ болгарського перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 40 мл олії
  • 15 г солі
  • 0,5 ч. ложки цукру
  • 2 лаврові листки
  • спеції - до смаку
  • 2,2 л води

Горох промити і залити холодною водою на пів години. З курячої ніжки зрізати м’якоть.

Кістки разом із відцідженим горохом залити холодною водою, довести до кипіння, зняти піну і варити під кришкою на невеликому вогні 40 хв.

Подрібнені цибулю і моркву підсмажити на олії до м’якості. Додати подрібнений солодкий перець і часник, вогонь вимкнути.

Коли горох почне розварюватися, додати нарізану середніми кубиками картоплю і варити ще 20 хв. Додати засмажку з пательні, куряче м’ясо, нарізане шматочками, сіль, цукор та інші спеції. Перемішати, прикрити кришкою і варити 15−20 хв. Дати настоятися близько пів години. Подавати із сухариками.

Схожі новини