Від однієї тільки згадки про цю страву — розігрується апетит
Сьогодні я пропоную приготувати українську автентичну страву, яка у багатьох з вас асоціюється зі святами
Смачна, ароматна, соковита буженина. Від однієї тільки згадки про неї — розігрується апетит. А з цим рецептом ви приготуєте буженину дуже швидко і в задоволення. Вам навіть не знадобиться персональний Слава, який сидить поряд і підганяє (хоча кого я обманюю, Слава всім потрібен).
Щоб приготувати буженину, візьміть шматок свіжої свинини 1−1,2 кг. Очистьте м’ясо від плівок і зробіть у ньому глибокі надрізи. У них ми сховаємо часник, обмочений у солі, який дасть страві просто неймовірний аромат (візьміть десь 1 головку часнику).
Далі помістіть це м’ясо в каструлю з окропом. Посоліть, додайте ще кілька зубчиків часнику та варіть все 20 хвилин.
Викладіть свинину на деко, застелене пергаментом. Присипте добряче спеціями.
Змішайте по 1 ст. л гірчиці та меду, змастіть ними м’ясо і запікайте все в духовці 1 годину при 180 градусах. А поки буженина готується — спробуйте не здуріти від цього божественного аромату. Цьом.