Передплата 2024 «Добра кухня»

Ердоган: "РФ готова здійснювати «військові злочини» в Сирії"

  • 17.02.2016, 15:35
  • 1 624

Турецький лідер переконаний, що ціллю є створення коридору для курдських бойовиків.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що «безжальна операція» Росії та урядових військ Асада на півночі Сирії, де їхні сили просунулися в напрямку турецького кордону, спрямована на створення коридору для курдських бойовиків.

Ердоган засудив критику зі сторони союзників Туреччини, які висловилися проти обстрілів курдських бойовиків із Загонів народної самооборони. Турецький президент заявив, що дане угруповання та його політичне крило - партія «Демократичний союз» - дітище адміністрації президента Башара Асада.

«Зараз відбувається безжальна операція Росії і сирійського режиму, спрямована проти мирних жителів. Такі атаки націлені на створення територіального поясу для Демократичного союзу, а наземне забезпечення здійснюють Загони народної самооборони», - наголосив Ердоган.

«Я би хотів знову звернутися до наших західних союзників: Загони самооборони та Демократичний союз - терористичні організації, а ті, хто допоміг створити такі структури, не будуть прощені історією», - зазначив турецький президент.

Міністр оборони Туреччини Ісмет Їлмаз спростував повідомлення про те, що кілька турецьких солдатів увійшли до Сирії у вихідні, і сказав, що Анкара не розглядає відправку військ в сусідню країну.

Ердоган: «Туреччина продовжить обстріли курдських бойовиків у Сирії»

Глава турецької держави підкреслив, що США повинні вирішити, хочуть вони підтримати Туреччину чи курдів.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у середу, 17 лютого, що Туреччина не має наміру припиняти обстріли курдських бойовиків на території Сирії.

Глава турецької держави також додав, що Сполучені Штати повинні вирішити, хочуть вони підтримати Туреччину чи курдських повстанців.

Швидке просування підтримуваних Сполученими Штатами сирійських курдів, які у свою чергу надали перевагу співпраці із Росією, в напрямку турецького кордону викликало гнів Анкари, яка розглядає їх як терористів.

Туреччина здійснила серію обстрілів курдів протягом останніх декількох днів.

Ердоган також наголосив, що ігнорування зв'язку між сирійськими курдами та забороненою в Туреччині Курдською робітничою партією (КРП) є «ворожим актом».

Джерело: Reuters.

Схожі новини