Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В ОБСЄ озвучили пріоритети на 2016 рік

  • 27.01.2016, 13:22
  • 1 782

Врегулювання ситуації на Донбасі буде одним із пріоритетів німецького головування в ОБСЄ, заявили у посольстві Німеччини в Україні.

"Німеччина дуже зацікавлена ​​у функціонуванні загальної системи безпеки і довіри в Європі", - заявив радник-посланник, постійний заступник посла Німеччини в Україні Вольфганг Біндзайль під час "круглого столу" на тему "Україна в пріоритетах головування Німеччини в ОБСЄ", організованому Фондом Конрада Аденауера та Українським незалежним центром політичних досліджень, пише "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в даний час ОБСЄ перебуває в кризовій ситуації. Німеччина планує працювати над відновленням довіри до організації та зміцненням безпеки.

Дипломат підкреслив, що зусилля німецького головування будуть спрямовані на врегулювання ситуації на Донбасі. "Звичайно ж, криза в Україні буде домінувати протягом нашого головування", - сказав Бінзайль.

Він зазначив, що РФ анексувала Крим і порушила ряд принципів в ситуації на Донбасі. "Ми зараз живемо в часи кризи, ця криза є безпрецедентними викликом і порушенням міжнародного права. Важливо підтримувати ці принципи, і ми не підемо на компроміс", - підкреслив дипломат.

"У цій ситуації ОБСЄ залишається одним із основних стовпів європейського порядку безпеки", - підсумував Бінзайль.

Схожі новини